Новини

Драгомановська делегація взяла участь у міжнародній конференції в Ужгороді (фото)

 

До складу Драгомановської делегації згідно з наказом ректора Віктора Андрущенка увійшли провідні викладачі з філософії, культурології та релігієзнавства та студенти-дослідники нашого інституту, які мають теоретико-прикладні напрацювання у сфері сучасної культури та мають можливість презентувати свої здобутки під час наукової дискусії в рамках конференції. Дидактичну складову сучасної мистецької освіти у своїх виступах проаналізували студентки Педагогічного факультету.  До складу делегації увійшли визнані митці університету та камерний оркестр Факультету мистецтв імені Анатолія Авдієвського, які провели майстер-клас з музичного мистецтва та взяли участь у грандіозному концерті у Закарпатській обласній філармонії під час закриття конференції. 

 

Drahomanovtsi v Uzhhorodi

 

Студенти та викладачі взяли участь у поминальній панахиді в Музеї архітектури та побуті на Замковій горі, відвідали екскурсію в Ужгородському замку, прогулялись затишною набережною в центрі Ужгорода та насолодились першими сонячними промінчиками навесні цього року. 

 

Hulyayemo naberezhnoyu v Uzhhorodi

 

Kulʹturolohy filosofy v Muzeyi narodnoyi arkhitektury ta pobutu v Uzhhorodi

 

 

 

В перший день конференції відбулись наукові виступи відомих дослідників культури та мистецтва. З науковою доповіддю «Суспільні науки в мистецьких закладах вищої освіти»  виступила доктор філософських наук, професор, завідувач кафедри етики та естетики Навчально-наукового інституту філософії та освітньої політики Тетяна Андрущенко.

 

Tetyana Andrushchenko prezentuye kolektyvnu monohrafiyu Etyka

 

Перед вельмишановною аудиторією на конференції з презентацією фахового видання «Культурологічний альманах» виступив директор Навчально-наукового інституту філософії та освітньої політики, доцент Сергій Русаков.

 

Serhii Rusakov prezentuye zhurnal Kulʹturolohichnyy alʹmanakh

 

 

Про постать Августина Волошина у науковій доповіді розповів декан факультету мистецтв імені Анатолія Авдієвського доктор педагогічних наук, професор Василь Федоришин. Окремої уваги заслуговує виступ народного артиста України, професора Драгомановського університету Зеновія Корінця, який проаналізував сучасні культурно-мистецькі тенденції. В цей же день відбулись секційні засідання, де виступили в.о. завідувача кафедри філософії, кандидат філософських наук, доцент Катерина Гончаренко, кандидат філософських наук, професор кафедри філософської антропології, філософії культури та культурології Лариса Осадча та заступник директора з навчально-методичної роботи Навчально-наукового інституту філософії та освітньої політики, релігієзнавиця Вікторія Василенко

 

Drahomanovsʹka delehatsiya na konferentsiya v UZhhorodi min

 

 

У другий день роботи конференції відбулась презентація студентської наукової творчості, де здобувачі освіти Академії культури і мистецтв спільно зі студентами Українського державного університету імені Михайла Драгоманова проводили наукову дискусію та презентували свої наукові напрацювання. Секція стала платформою для обміну ідеями та стимулювання творчого потенціалу молодих дослідників у гуманітарній сфері. 

 

 

Vitaliy Hrushetsʹkyy prezentuvav fenomen blahodiynytstva z tochky zoru filosofsʹkoho analizu min

 Віталій Грушецький, студент ІІІ курсу спеціальності "Філософія" ділиться напрацюваннями на тему «Благодійність під час війни як прояв учасницької громадянської культури»

 

Vystup studentky I kursu Inny Zahrebelʹnoyi min

Студентка І курсу спеціальності "Філософія" Інна Загребельна робить доповідь на тему «Іронія як феномен сучасної культури»

 

Veronika Marchenko studentka I kursu kulʹturolohiyi min 2

 Вероніка Марченко, студентка І курсу спеціальності "Культурологія", розповідає напрацювання на тему «Територіальний контур України як візуальний архетип: контекстуальний аналіз»

 

Hryhoryshyn Danyyil student kulʹturolohiyi pershoho kursu min

 Даниїл Григоришин, студент І курсу спеціальності "Культурологія" розповідає про моральне лідерство як культурний феномен

 

 Anastasiya Skorokhod studentka kulʹturolohiyi min

Виступ студентки IV курсу спеціальності "Культурологія" Анастасія Скороход на тему «Роль музеїв у сучасній екосистемі культури під час воєнного стану»

 

Цікаво для всіх присутніх, а також для наших студентів та студенток спеціальностей "Філософія" та "Культурологія" було почути результати наукових досліджень студенток Педагогічного факультету: 

Studentka Pedahohichnoho fakulʹtetu Inna Smyrnova min

Інна Грицюк, студентка освітньої програми "Педагогіка дозвілля" представила доповідь на тему «Музичний табір як інноваційна форма дозвіллєвої діяльності підлітків»

 

Studentka Pedahohichnoho fakulʹtetu Olʹha Karpenko min

 Ольга Карпенко, студентка ІІ курсу спеціальності "Початкова освіта",  презентувала результати дослідження на тему "Вплив медіаресурсів На формування основ культурної та громадянської компетентностей молодших школярів"

 

Studentka Pedahohichnoho fakulʹtetu Iryna Smyrnova min

Доповідь студентки ІІ курсу спеціальності "Початкова освіта" Ірини Смирнової

 

Завершилась наукова конференція великою музичною програмою у  Закарпатській обласній філармонії, де перед всіма учасниками заходу та містянами  виступив камерний оркестр Факультету мистецтв імені Анатолія Авдієвського Українського державного університету імені Михайла Драгоманова під керівництвом професора Василя Федоришина. У мистецькій програмі взяв участь Народний артист України Зеновій Корінець. 

  

Драгомановська делегація гідно продемонструвала культурологічно-мистецькі здобутки перед міжнародною спільнотою, яка зібралась в Ужгороді задля вшанування пам’яті Августина Волошина. Учасники та учасниці  мали можливість обмінюватися досвідом, представити власні дослідження, познайомитись з колегами. Захід сприяв формуванню нових підходів та ідей у сфері мистецтва, освіти та культури, що має велике значення для подальшого розвитку цих галузей як у національному, так і в глобальному контексті.

 

ПРОГРАМА КОНФЕРЕНЦІЇ

 

 

 

Використано світлини з архіву учасників конференції та ФБ Академії культури і мистецтв